Friday, September 14, 2012

assalamualaikum,

seperti biasa aku memang suka merepek dekat belog nie walaupun takde benda nak cerita sebenarnya. pheww ! mid sem break dah tiba. so lega sikit, ringan sikit beban. masa untuk enjoy ! hee. TETAPI, enjoy tu sekejap aje sebab ada lab report menanti, test, fyp lab, thesis draft nak kena siapkan bila naik sem nanti. bak kata supervisor aku 'mcm takde perkembangan aje dgn fyp awak'. *telan air liur. what? masa tinggal 8 minggu aje. sempat ke tak? gua tension dohh macam nie. sekarang baru gua fikir alangkah baik kalau gua amek mascom course aje. takyah nak fikir benda nie semua. takpun amek kewartawanan, senang cerita. hidup glamour sikit takdelah kena lab coat, safety boot yg berat sampai nak menapak pun susah. kannnnn? tapi menyesal dahulu pendapatan, menyesal sekarang tiada gunanya. menangis guling-guling dekat lantai.

  Ya Rabbi, kau permudahkanlah kehidupan aku seharian. amin !

sekarang plak nak cerita pasal kereta. banyak sangat problem sekarang. nak start pun dah payah tapi nak buat macam mana kan itu aje transport yg ada utk memudahkan aku ke class. kalau nak menapak memang basah ketiak laa cerita dia kan. pastu bila aku cakap dgn ibu,


me : ibu adik nak hantar kereta pergi bengkel laa. kereta tu dah nazak. susah nak start. so aku start laa cerita     panjang lebar sambil buat nada kesian mntk simpati.
ibu : awk tahu ke pasal kereta? nanti kalau org tu tipu awk.
me : hurm. habis tu macam mana?
ibu : tunggu babah balik end of this month.

lebih kurang begitulah conversation aku dgn ibu kesayangan. lupa kejap pasal kereta. hoyeah ! babah nak balik dari bangkok end of this month. *chickendance *poco-poco *shuffling. dah lama tak jumpa babah. rindu? of coursessssssssssssssssssssssssssssssssssss  aku rindu babah. dah lama benau rasanya tak berjumpa. i missed him a lot. banyak benda aku nak bercerita dgn babah. nak msg babah kata jangan sbb charge mahal nanti bil aku tinggi. kesian babah ! birthday babah 08/09 pun taboleh nak sambut sbb babah dekat sana. setakat wish dihujung talian. last dapat contact dgn babah malam ewah ewah raya itupun babah tanya pasal kereta. okay, adik doakan babah selamat sampai malaysia. salam sayang dan rindu dari semua di selangor.

baru tadi aku cakap takde modal nak bercerita, tetapi mcm panjang plak entry kali nie. tetiba idea mencurah.
well, aku rasa no secrets pasal relationship aku sekarang nie. everybody knows. so yes, aku dah broke up almost 1 month dah. like seriously? aku broke up hari raya ke 4. supposedly berbahagia kan waktu hari raya tapi tak pada aku. hee meroyan jugak laa. tapi sekarang im so much better now. dah bole terima kenyataan alhamdulillah sbb diberi kemudahan dalam bab nie. and now, kitorang masih berkawan RAPAT tapi dah tak berjumpa dah sekian lama. masih belum bersedia. hee. bila kami chat, texting tak banyak pun bercerita pasal kisah lalu. so okay lah rasanya buat masa nie. teman TAPI mesra. itukan lagi baik. kan?

sekarang masa utk complain pasal mindset typical student micet. kalau bergambar berdua dikatanya ada pape. what the fish in the pond. kau gilerr ke hape cakap mcmtu. so lelaki perempuan tabole bergambar sesama sbb nanti dikata ada pape. lol. so, pedulikan apa orang nak kata and yes aku ada bergambar dgn taufiq malam ewah ewah raya tapi tak semestinya aku ada something dengan dia. kami rapat dekat twitter, fb  since aku couple dengan si dia lagi. so what? salah ke? ohhh maybe dorang jealous sbb takde orang nak belanja pizza kutt. pffftttttttttttttttttt ! HAHA

lagi orang tak suka lagi aku letak. *evil laugh

last but not least, benda yg aku nak cerita sebenarnya walaupun aku kehilangan someone tapi aku masih bahagia disebabkan orang orang sekeliling aku. they cheer me up. so enjoy the picture. lots of love. 



ikim, my mudak kecik. rinduuuu !


cantik kan ibu kita? ada iras tak? 


me and along. dia yg selalu ada bila aku perlukan duit. HAHA


fatihah si budak perlis 


azimah safri, dia memang muka tak malu sikit dalam banyak hal. tapi dia yg aku ada dekat melaka nie :D


housemate :)


 farah dafri, me, kak azie and siti. 


ajima, damea, me and kavitha. 5 DCB B.

and baru aku perasan aku takde gamba berdua dengan babah. sob sob. menangis guling guling lagi :( so menjadi kewajipan acara penutupan adalah ............



masih kelihatan bahagia macam selalu. senyum :)


No comments: