Monday, August 27, 2012

assalamualaikum.

selamat pagi. hoping for a much better day today, insyaAllah. just nak bagitau sekarang tgh berblog menggunakan smart phone. mcm mana perasaan? awesome gilerrr. haha. maaflah kejakunan melanda diri. ngee

well, itu cuma selingan aje. bukan hal sebenar yg nak diceritakan. sekarang suasana mendung sbb melaka baru lepas hujan. cuaca sejuk menusuk hingga ke tulang, semendung hati aku dan perasaan tu menusuk hingga ke dalam. sakitnya masyaAllah. as I said before kesabaran masih berbaki. kewarasan otak masih diperlukan tapi aku takkan meletakkan maruah aku serendah di bawah telapak kaki dan tak juga menyanjung egoku sehingga melebihi dari yg sepatutnya. alhamdulillah. senyum.

manusia kan mempunyai undang undang supaya orang yg tak bersalah tak dihukum. akan tetapi bila manusia yg tak berkelayakkan mencuba jadi hakim mengadili manusia tanpa perbicaraan. menghukum tanpa memikirkan perasaan. zalimnya. orang yg mencuri, merogol, membunuh masih diadili selayaknya. even didapati bersalah sekalipun masih ada mahkamah rayuan. alhamdulillah senyum.

bagaimana ya perasaan bila semua kesalahan diletakkan dibahu kita? kecewanya masyaAllah. sekali lagi tak diadili dgn selayaknya. sekali kesalahan tertutup semua kebaikkan. sifat manusia kan tak terlepas dr sifat angkuh. alhamdulillah senyum.

kerdilnya diri ini umur menjangkau puluhan tahun tapi masih merangkak masih cuba utk belajar menghargai apa yg ada disekeliling. alhamdulillah masih belum terlambat. aku masih punya family, rizqin dan kawan kawan. alhamdulillah senyum.


yang ikhlas,
nurfatin zolkarnain.

4 comments:

Sminty said...

smart phone 0.0 huhu

nurfatin zolkarnain said...

Ehhh. Bukan tertarik gn entry tapi dgn smart phone tu ehh.

nurfatin zolkarnain said...

Ehhh. Bukan tertarik gn entry tapi dgn smart phone tu ehh.

Sminty said...

entry was good but... hehe tertarik ngan smart phone tuh dulu