Thursday, July 26, 2012

cuti, denggi dan puasa.


assalamualaikum,

dah lama rasanya aku tak update dekat belog nie. almaklumlah nama pun cuti kan. mana ada masa nak berblog-ing nie bagai. first thing aku nak ucap selamat menyambut bulan ramadhan dan aku rasa masih belum terlewat kan. kita ada 30hari dalam bulan puasa skrg baru puasa ke-6. nak dijadikan cerita sekarang nie aku masih dlm mood bercuti. hewhew. seronok wokk cuti lelama nie. punya lama cuti sampai aku disahkan menghidap sakit denggi. phewww ! mcm sakit kronik aje kan.
  
*marilah bersama-sama kita hapuskan nyamuk durjana nie. inilah rupa nyamuk yg suka menghisap darah dan meninggalkan jejak kasih suapaya kita sakit berminggu-minggu
 
 well, aku terharu jugak laa sbb babah sanggup balik dari bangkok semata-mata nak menjenguk anaknya yg berada di hospital nie. then, fatihah pun sanggup balik dari perlis untuk aku. thank you so much. takkan lupa jasa-jasa semuanya. so di kesempatan ini aku nak menasihati anda, anda dan anda. puasa puasa jugak, kesihatan jgn lupa. jaga kebersihan kawasan dan pastikan tiada kawasan yg berpotensi untuk nyamuk durjana nie membiak sbb aku confirm kalau dah kena denggi korang taknak kena lagi.haaa korang taknak an kena tahan kat wad, sumpah boringgggggg. taknak an kena cucuk sini sana amek darah. masuk air berhari-hari. taknak an? aku rasa tangan aku nie dah hancur takde rupa tangan dah asyik kena cucuk sana cucuk sini. tapi aku tetap alhamdulillah sbb sakit itukan penghapus dosa. tanda allah masih ingatkan kita. okay, berbalik cerita cuti kali nie. aku rasa agak seronok jugak laa. dapat habiskan masa dekat rumah, layan kerenah rizqin, dpt tolong ibu buat kerja rumah, jenjalan dgn akak kita, dgn pakwe kita and mama dia. yg penting makan, tidur, makan, tidur. pesta menternak lemak. hehe. ada sesiapa yg teringin nak lemak extra? mehh jumpa aku. jgn segan segan k. aku takkan marah punya. so sekarang jam menunjukkan pukul 2.03 pagi. pukul4 kejap lg ajima dan bad ajak bersahur dekat honda so aku nak tidur kejap lelapkan mata



notakaki : aku masih seorang perempuan, layan aku selayaknya. :)

No comments: