Thursday, February 9, 2012

nasihat utk diri sendiri,

assalamualaikum,

alhamdulillah hari yg dinanti dah tiba pun. 10022012. harini maka genaplah umur sy 20y/o. thankyou allah diberi pinjam kehidupan selama 20tahun. byk benda yg dilalui ada pahit dan ada jugak manisnya. apa yg penting sy akan kuat selagi ada keluarga, kawan dekat sisi. itu dah lebih dari memadai.

sepanjang 20tahun nie dah byk sgt sy melakukan kesilapan. tak kiralah kesilapan ngan yg satu, manusia mahupun ngan binatang. itu semua kena titik beratkan. bila diimbas kembali hanya mampu istighfar bebanyak sbb terlalu byk sgt dosa dilakukan. jadi nasihat utk diri sendiri, sy perlu pandang kehadapan utk meniti kehidupan mendatang. tak perlu menoleh pada masa silam. kita hidup bukan utk menyesali ngan kehidupan lampau. am I right? perlu dekatkan diri ngan pencipta kita yg satu sbb sy dah terlalu jauh dengannya terlalu leka meniti kehidupan sampai tergelincir dari landasan. masyaallah. berdosanya sy. perlu lebih berfikiran matang seiring ngan usia. almaklumlah dah puluhan tahun kan takkan nak act mcm belasan lagi. mcm sy semalam masih muda yg boleh berlengah, hidup didunia fantasi tanpa fikir kehidupan akan datang. seorang yg sentiasa mengikut kata hati dan perasaan tanpa fikir org sekeliling. harini sy dah besar dan menginjak umur puluhan kena laa sentiasa berfikiran positif dan matang. alhamdulillah ianya masih belum terlambat kan?

kepada mereka yg pernah disakiti secara sedar mahupun tidak. dengan ini sy Nurfatin Binti Zolkarnain memohon maaf sedalam-dalamnya. kekadang sy sendiri tak sedar perbuatan sy mahupun percakapan mengguris hati mana-mana pihak. maaf sekali lagi. sy naif sbg manusia.

terharu sangat bila dapat ucapan 'happy birthday' dari my mudak kecik even belum jelas percakapannya. ya allah ! cepat betul masa berlalu kan. nak dedicate jugak dekat babah, ibu, along, tiya and fadzli.

well, thankyou raden azwan sbb bagi sy present semalam. letak atas bumbung kereta tanpa jumpa and say hai pun dekat sy. nvm, sy paham sbb dah malam pun apa plak org kata kan lelaki dtg rumah perempuan malam hari walaupun niat awk cuma nak bg hadiah dekat sy. utk video tu video kedua after you proposed me be yours. ya allah, tinggi betul impian awk raden azwan. sy terharu ! insyaallah. percayalah benda baik akan dipermudahkan allah. kalau ada jodoh kita insyaallah sampai hujung dunia pun sy tunggu. terima kasih utk perhubungan ini. alhamdulillah sy bersyukur sgt awk menghormati sy sbg perempuan, melayan sy seperti bidadari. kekadang merasakan sungguh tak layak sy terima semua tu. terima kasih sbb menjaga sy dan menjaga batasan adab kita. semoga hubungan dibina diberkati hendaknya. aminnn !

dalam nie ada 2Obarang. bila difikir balik baru tahu sbb umur sy kan 2otahun. simbolik laa konon. ngee. thankyou anyway. dlm banyak barang sy suka sangat dia bagi sy hadiah buku nie sambil ada nota di sampaingnya 'buku yg ini khas saya belikan untuk bakal permaisuri hidup syg yg comel nie :) inshaallah.. bila ayg ada masa.. bacalah k.. syg sentiasa doakan ayg untuk menjadi wanita yg hebat' inshaallah, wanita hebat nie laa kan masakkan breakfast, lunch dan dinner utk awk nanti. yg akan jaga makan, minum dan pakai awk jika diizinkan allah.
 seterusnya kejutan dari kawan rapat sy dekat micet tercinta. sanggup berjalan kaki dari rumah sewa dia dtg rumah sewa sy. eventhough bukan laa jauh but still dia perempuan sanggup berjalan malam buta kan utk nyanyikan lagu sambil bagi sy rasa apa jadi tepung komak. thankyou ajima. walaupun ada masanya kita tak sependapat tapi tu semua bukanlah masah besar I think. mana ada org sependapat, kan? thankyou anyway. nak claim kek haritu. muahahaahahahahaha.
tak lupa jugak haziq said, sanggup called semata nak wish happy birthday. neway, dia kawan sekolah rendah sy. and kalau nak tahu kami berkongsi tarikh lahir yg sama. sy ingat lagi bila ibu bwk kek datang sekolah suruh celebrate ngan kawan yg lain. siap ajak cikgu saharuddin lagi. well, dia cikgu paling garang masa tu ajar sy math dan merangkap guru kelas sy. dia yg bgtahu kalau haziq tu sama hari ngan sy. so, ngan rela hati kami berkongsi kek and celebrate sesama. tapi not so sure bila tapi rasanya darjah empat kutt that time. hahaha. kuno gila kan cerita nie. sahaja aje nak cakap.

the rest yg tak disebut tu bukan apa byk sgt list nanti. tapi takpe semuanya dlm ingatan. terima kasih bebanyak tau. hadiah tu bukan laa kemestian bg sy sbb wish dah memadai. bagi sy ingatan tu penting. so thankyou sekali lagi. i love you all.

last but not least, happy birthday to me. dah tua dah aku. :))




No comments: