Thursday, June 2, 2011

saya tak percaya pada istilah 'blind date'

blind date atau lebih tepat mengikut google translatenya kencan buta. macam tak betul aje. sumpah google translate tabole pakai. let me explain, okay? anda mengenali seseorang melalui social network tak kira laa mukabuku, tagged , myspace and so on. then anda buat temujanji dengan dia. itu laa dinamakan sebagai blind date. so, saya tak percaya pada blind date atau mengadakan 'special date' dengan orang yang saya sendiri tak kenal. why?
1. orang zaman sekarang nie memang tabole dipercayai.
2. orang zaman sekarang nie kemain zalimnya. hee, saya lahir sempurna and cukup sifat tetiba bila mati tak cukup anggota. omg ! minta jauh ya allah. amin !
3. saya nie percaya pada 'love first sight'. ouh, so sweetnya. love is when you look at someone eyes and you can see his heart. acecececeh. :)
4. takpe laa kalau dirogol aje. kalau yang sampai pregnant. how? kesian kat baby tu. tak bersalah. dah laa dari benih orang yang entah pape aje. hurm.
5. dah banyak sangat kita dengar berita first date lagi dah kena rogol. lagi malang bila dirogol bergilir gilir. kena kurung segala. ada yang sampai tergamak membunuh. 
manusia zaman sekarang nie dah betul betul hilang pertimbangan. dah takde rasa simpati and rasa kemanusiaan langsung. bunuh orang dah macam bunuh ayam aje. opssie ! ayam pon kita tak bunuh au. ayam kita sembelih. siap baca bismillah lagi. renung renungkan laa. tak rugi kalau kita lebih bersikap berhati hati. and saya tak cakap pon orang yang terdekat kita nie bole dipercayai. tak semua, okay? so just pray for our safety. biarlah laa kalau kita meninggalkan dunia nie dengan aman and tenteram. amin !

No comments: